Челси не успя да победи Блекбърн и завърши наравно 0:0 на собствения си „Стамфорд бридж”. Така „сините” загубиха поредни ценни точки в борбата за титлата в Премиършип, и вече са с равни точки с Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

Надали някой ще запомни равенството в мача, за разлика от поредния мрачен инцидент в неговия край. Защитникът на Блекбърн Кристофър Самба се хвърли самоотвержено да изчисти една топка в наказателното поле и попадна точно пред засилилия се Андрий Шевченко, който не успя да спре и го ритна в главата. Около седем минути лекарските екипи и парамедици бяха наобиколили играча, докато му сложат шина на врата и го положат внимателно на носилката.

В герой за гостите от Блекбърн, които в никакъв случай не бяха пристигнали в Лондон да загубят, се превърна вратарят Брад Фридел. Американският страж отрази всички удари към себе си и запази равенството дори след стихийния финален натиск на Челси. Роби Савидж, Мортен Гамст Педерсен и Дейвид Дън имаха добри положения пред Петър Чех, но не преминаха гол линията.

Щабът на домакините побесня, след като гол на Саломон Калу в 57-та минута бе отменен заради засада. За първи път от началото на сезона, като титуляр за Челси започна Андрий Шевченко, тъй като Жозе Моуриньо не можеше да използва контузения Дидие Дрогба.