Шотландският гранд Глазгоу Рейнджърс записа много престижна победа с 2:0 в контрола срещу Челси, играна на легендарния стадион „Айброкс”.

Късни голове на Начо Ново и на Филип Себо донесоха победата на шотландците в последната контрола на отбора преди срещата от втория квалификационен кръг на Шампионската лига срещу черногорския Зета Голубовци.

Това бе и предпоследната контрола от предсезонната подготовка за Челси. Момчетата на Жозе Моуриньо играят срещу датския Брьондби във вторник вечерта, след като ще се концентрират върху срещата за Суперкупата на Англия "Къмюнити Шийлд" срещу шампиона Манчестър Юнайтед на 5 август.

Новите попълнения в състава на Челси Флоран Малуда, Стийв Сайдуел и Тал Бен Хаим започнаха мача като титуляри. В същото време холандското крило Ариен Робен отново не беше в групата заради контузия, макар че слуховете са, че той е все по-близо до трансфер в Реал за 20 милиона лири.

Феновете на Рейнджърс издигнаха плакат "Жозе, благодарим ти за Севиля", напомняйки за победата на водения от Моуриньо тим на Порто над вечния съперник Селтик във финала на турнира за купата на УЕФА през 2003 година.

Двубоят беше равностоен през първата част, а веднага след почивката за Челси на терена се появи Ашли Коул, който записа първи минути през това лято след операция на глезена.

През втората част лондончани пропуснаха няколко добри положения чрез Джон Оби Микел и новото попълнение Клаудио Писаро, а в края на мача домакините стигнаха до победата.

Крис Бърк намери Начо Ново в чиста позиция, който откри резултата с удар от границата на наказателното поле в 87-ата минута. 60 секунди по-късно Рейнджърс отново ликуваше. Удар на Филип Себо се отклони от Рикардо Карвальо и за втори път спря в мрежата на резервата Иларио.