Отборът на Челси не само изхвърли Уотфорд от ФА Къп, но и срази съперника си в мач за ФА Къп. Съставът, воден от Карло Анчелоти, разби своя конкурент в третия кръг на надпреварата с 5:0 на своя „Стамфорд Бридж”.

Домакините започнаха много по-мобилизирано срещата и закономерно още в 5-та минута успокоиха феновете си с гол. Даниел Стъридж се оказа на точното място след серия от корнери още в началото на мача и в крайна сметка реализира за 1:0.

10 минути по-късно безпомощността на Уотфорд пролича и в автогола, който тимът си отбеляза. Флоран Малуда и Джо Коул сътвориха напрежение в наказателното поле на съперника, след удара на английския национал Джон Юстас довкара топката в собствената си мрежа за 2:0. Третото попадение дойде още преди почивката. Флоран Малуда реализира за 3:0, но не без участието на Жирков в тази ситуация, който асистира за попадението.

През второто полувреме попаденията продължиха да падат. За 4:0 в 64-та минута се разписа Франк Лампард с удар отдалеч. Само 120 секунди по-късно футболистите на Уотфорд отново трябваше да започват играта от центъра на терена. Даниел Стъридж вкара своя втори гол в срещата. В оставащите минути на срещата двата тим доиграваха двубоя, като Челси нито за минута не изпусна контрола в мача. В заключителните минути резултатът можеше да стане 6:0, но си пролича, че Бранислав Иванович не играе като нападател, тъй като ударът му се оказа не особено точен.

По-рано през деня Лийдс Юнайтед сътвори изненадата на турнира, като отстрани след 1:0 Манчестър Юнайтед.

В друг мач от днешната програма на надпреварата Шефилд Юнайтед и КПР стигнаха до преиграване, тъй като двубоят от третия кръг за ФА Къп приключи при резултат 1:1.

Мачът между Нотс Каунти и Форест Грийн бе отложен заради неблагоприятните метеорологични условия във Великобритания.