Челси изнесе истинска лекция на Стилиян Петров и неговите съотборници то Астън Вила, след като ги разби със 7:1 в мач от 32-я кръг на Премиършип, който се игра на „Стамфорд Бридж”. Това е най-голямата загуба на Астън Вила в Премиършип.

Българският национал Стилиян Петров започна като титуляр и бе заменен от Стюарт Даунинг в 63-та минута. Капитанът на Астън Вила получи жълт картон в 28-та минута.

Домакините поведоха още в 15-та минута, когато Флоран Малуда центрира в наказателното поле на Астън Вила, където Франк Лампард бе оставен непокрит и засичайки топката я прати в мрежата на Брад Фридъл.

Астън Вила обаче успя бързо да се върне в мача, след като в 29-та минута Ашли Йънг пусна топката в наказателното, където Алекс, Тери и Жирков не реагира добре и оставиха топката да стигне до Джон Карю, който разстреля Петър Чех.

В 44-та минута Челси получи право да изпълни дузпа, след като Жирков падна в наказателното поле след съприкосновение с футболист на Вила. Лампард реализира наказателния удар.

Второто полувреме започна много добре за Челси, след като в 57-та минута Жирков направи добър пробив и подаде към Малуда, който прати топката за трети път в мрежата на Фридъл.

Само пет минути по-късно в 62-та Жирков отново бе съборен в наказателно поле на Вила и втората дузпа отново бе реализиран от Лампард.

Челси увеличи преднината си на 5:1 в 68-та минута, когато Лампард подаде на Малуда и французинът отбеляза своя втори гол в срещата.

В 83-та минута Никола Анелка подаде към Саломон Калу, който с премерен удар прати топката в долния десен ъгъл на Астън Вила.

Крайният резултат в мача бе оформен в 90-та минута, когато Лампард отбеляза своето четвърто попадение в срещата.

Бирмингам спря Арсенал, след като двата отбора завършиха 1:1.

Останалите резултати от Премиършип:

Хъл Сити – Фулъм 2:0

Тотнъм – Портсмут 2:0

Уест Хем – Стоук Сити 0:1

Уулвърхемптън – Евертън 0:0