Челси ще има възможността да отпразнува подобаващо шампионската си титла в Премиършип пред собствената публика. "Сините" станаха и на теория първи срещу Кристъл Палас миналия уикенд на "Стамфорд Бридж", но сега ще могат да стъпят на собствения си терен като шампиони от първата минута. 

А какъв по-хубав десерт за феновете да отпразнуват трофея в битка с един от най-силните и титулувани отбори на Острова - Ливърпул. Двата тима играят от 18:00 часа днес, а мача ще можете да наблюдавате директно по Diema Sport и на нашата платформа Gong Play

Единствената тръпка за момчетата на Жозе Моуриньо ще е да се представят добре и да зарадват феновете си в първия си мач като шампиони. Но залогът за мърсисайдци е далеч по-голям. 

Те нямат право на повече грешни стъпки, ако искат да запазят шансовете си за място в Топ 4. Те и към момента са илюзорни, но поне съществуват. А всичко, освен победа, ще ги затрие безвъзвратно. 

Този мач ще е специален и за капитана на "червените" Стивън Джерард. На практика той ще е последното голямо дерби в кариерата му, защото до края на сезона за Ливърпул остават мачове с Кристъл Палас и Стоук Сити. 

От следващото лято магическият халф, който на 30 май навършва 35 години, заминава за американската Мейджър Сокър Лийг, а там мачове на такова високо ниво просто няма. Мениджърът на съперника Жозе Моуриньо вече обяви, че ще му е тъжно, защото се изправя за последен път срещу Джерард. 

Ливърпул към момента изостава със седем точки от четвъртата позиция, на която е Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" обаче имат тежка програма до края и затова шансовете на мърсисайдци все още мъждукат. 

По-ранния английски мач днес противопоставя Манчестър Сити и Куинс Парк Рейнджърс. Този мач е от 15:30 часа и ще бъде излъчен директно по Diema, както и на нашата платформа Gong Play. Той трябва да даде отговори и на някои интересни въпроси. 

При победа на "гражданите", те на практика ще махнат всички въпросителни около класирането си за Шампионската лига. Ако КПР не победи пък, лондончани ще станат вторият отбор след Бърнли, който и на теория изпада от Висшата лига, така че залог и загатване за качество има при всички положения.