Сериозни удари понася лагера на Челси в последните дни. След теслите в неделния сблъсък с КПР, Джон Тери вече е разследван от полицията, а мениджърът Андре Вилаш-Боаш – от Футболната асоциация.

Обвиненията на Антон Фърдинанд, че е станал обект на расистки обиди от страна на Тери, доведе до официално разследване от страна на властите. Капитанът на Челси отрече категорично да е използвал такива обиди към колегата си, но въпреки това стартира процесът на полицията.

„Полицията бе уведомена за инцидент в неделя, 23 октомври, във връзка с расистки нападки. В момента това се разследва от полицаи в Хамърсмит и Фулъм,“ обявиха от районното.

От Куийнс Парк Рейнджърс все още не са разговаряли с Антон Фърдинанд, за да чуят точно неговата версия на случилото се на „Лофтъс Роуд“.

Междувременно, Футболната асоциация на Англия започна свое разследване, на думите на мениджъра на Челси Андре Вилаш-Боаш след въпросната среща с КПР по адрес на рефера Крис Фой. Фой явно оряза „сините“, и така предреши изхода на сблъсъка в полза на КПР.

ФА ще има събрание в сряда, за да реши дали и какво наказание да наложи на Вилаш-Боаш.