Челси победи Ливърпул с 2:0 в дербито от 1/4-финалите на Карлинг Къп. С тази победа „сините” се класираха за следващия етап, където ще срещнат някой измежду Евертън, Тотнъм и Арсенал.

И двамата мениджъри – Аврам Грант и Рафа Бенитес заложиха на повечето от футболистите, които рядко попадат в титулярния състав, а през втората част на терена се появи и Михаел Балак, който не бе играл в официален мач за „сините” от 8 месеца.

Първата част на двубоя премина при лек натиск на домакините, но освен някои изстрели от далеч, не се стигна до нищо по-опасно.

Всичко по-интересно в двубоя се случи през втората част.

Първо, в 58-мата минута Франк Лампард откри резултата след щастлив рикушет. Халфът стреля от дясно на вратата на пазилия в този двубой Итанже, но Джейми Карагър се хвърли самоотвержено и се опита да избие топката с шпагат. За негово нещастие обаче топката се удари коварно в крака му и прехвърли по неспасяем начин чернокожия страж на „червените”.

С това обаче не свършиха лошите новини за Рафа Бенитес. Само 120 секунди след това Питър Крауч бе съвсем заслужено изгонен за много груб фаул срещу Джон Оби Микел.

С 10 души, Ливърпул нямаше как да се върне в мача и „сините” от Лондон спокойно доиграваха мача. В последната минута те дори успяха да добавят нов гол, дело на Андрий Шевченко.

По този начин Челси ще чака жребия, който може да ги срещне с Димитър Бербатов и неговия Тотнъм, който вчера победи Манчестър Сити с 2:0.