В Челси вярват, че трансферът на Дейвид Бекъм в САЩ ще помогне на техния клуб да завладее Америка.

Завърналият се в английския национален отбор полузащитник ще се присъедини към Лос Анжелис Галакси през лятото с трансфер за 125 милиона паунда за срок от пет години.

Финансовият директор на Челси Пол Смит смята, че този ход на Бекъм не е могъл да дойде в по-подходящ за лондончани момент. Той сподели: „Щастлива случайност е, че Галакси подписаха с Дейвид, защото когато той се присъедини към тях през юли, определено ще стане център на вниманието и футболът ще е в светлината на прожекторите, ще има медийна истерия.”

„Ние със сигурност ще станем част от този блясък, и ако се окаже, че той ще дебютира именно срещу нас на 21 юли, тогава ще получим вниманието на цялата страна. Ако това се случи, ще е добре за нас.”

Смит обяви, че САЩ и Китай са двата основни пазара, на които Челси се опитва да се наложи, но в Америка успехът може да донесе незабавни дивиденти.

„Естествено, от икономическа гледна точка, това е напълно различна лига от тази в Китай, която може би има повече наклон към спорта, но не и покупателната способност на американците,” завърши Смит.

Срещата между ЛА Галакси и Челси е част от станалото вече традиционно турне на „сините” отвъд Океана.