Във втория мач от турнира на руските железници в Москва Челси загуби след дузпи 4:5 от Локомотив, като в редовното време резултатът бе 1:1.

Челси поведе в 27-та минута, когато Деко стреля, но Пелицоли отби топката, която попадна в Анелка и той подаде на Есиен, който със силен шут не остави никакви шансове за италианския вратар на московчани.

Домакините стигнаха до изравнителното попадение в 83-та минута след далечен удар на Камболов, който накара Петър Чех да извади топката от мрежата си.

След края на редовното време двата отбора директно преминаха към изпълнението на наказателни удари.

Челси отново се оказа на губеща страна, на която бе и във финала на Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед.

Джон Тери този път преодоля шока и успя да се разпише от бялата точка, а Спахич изравни резултата 1:1. Деко, Райт-Филипс и Есиен бяха точни за Челси, докато за Локомотив се разписаха Глушаков, Кочиш и Муджири.

Отново петата дузпа се оказа фатална за лондончани, след като ударът на Уейн Бридж бе спасен от Пелицоли. За разлика от английския национал Камбалов бе точен от бялата точка и се превърна в герой за Локомотив Москва, който се класира на финала, където ще се изправи срещу Севиля, докато Челси ще играе в мача за 3-4 място срещу Милан.