Изпълнителният директор на Челси Питър Кениън обяви, че лондончани ще откажат евентуална покана за присъединяване на организацията на водещите отбори в Европа Г-14.

Г-14 иска да се разшири с още 22 отбора, сред които освен Челси е и българският шампион Левски, за присъединяване към сдружението формирано през 2000 година и включващо към момента 18 от най-силните отбори в Европа.

Целта на Г-14 е да се разшири достатъчно, за да защитава интересите на най-елитните клубове пред УЕФА и ФИФА. Според Кениън обаче, неговият отбор няма полза от участие в организацията и няма да стане част от нея.

„Европейският футбол се промени много откакто се създаде Г-14, когато нямаше реален диалог между клубовете и УЕФА, сега ситуацията е различна”, заяви шефът на Челси.

„Има много начини да се дискутира и да се намери решение с УЕФА. Нашата позиция е, че за клубовете най-добре ще бъде да има нова независима клубна организация, работеща съвместно с УЕФА, без да бъде обвързана с вече съществуващите рамки.”

„Ако бъдем официално поканени да се присъединим при разширяването на Г-14, мисля, че ние учтиво ще откажем”, каза още Питър Кениън.

За разлика от сините от Лондон, ръководството на сините от София вече обявиха, че Левски ще приемат поканата за участие в елитната организация.