Антонио Конте ще бъде официално обявен за мениджър на Челси през март от собственика на клуба Роман Абрамович, твърдят последните информации от Острова.

Според „Telegraph“, руският милиардер е провел лична среща с Конте в края на миналата седмица в Монако.

На срещата освен Абрамович и Конте са присъствали още агентът Федерико Пасторело, който е много добър приятел на двамата и дясната ръка на руския милиардер Марина Грановская, която стои в основата на избора на нов мениджър на Челси.

Gazzetta dello Sport: Конте каза "да" на Челси

Първоначално Абрамович е бил притеснен от защитния стил на игра, който обича да практикува Конте и е бил скептичен към избора на италианеца. Грановская обаче е успяла да убеди собственика на Челси, че 46-годишният специалист е точният човек за мениджърския пост на "Стамфорд Бридж".

Конте е дал принципното си съгласие да поеме Челси от новия сезон. Двете страни са уговорили някои основни положения, които ще залегнат в бъдещата им съвместна работа.

Конте води Раджа в Челси

Едно от изискванията към Конте е да владее много добре английски, като 46-годишният специалист вече усилено изучава езика. Самият Конте пък бил очарован от структурата на клуба и академията, а освен това специалистът харесва настоящия състав на Челси и няма да настоява за тотално обновяване.

Парите няма да бъдат никакъв проблем, като Конте ще получи това, което пожелае, както по отношение на личните си условия, така и по отношение на селекцията.

Антонио Конте провел нова среща с Челси в Рим

Договорът на селекционера с Италианската футболна федерация изтича след финалите на Евро 2016, така че не е нужно Челси да плаща каквато и да било компенсация.

В началото на март предстои среща между Конте и ръководството на Италианската футболна федерация, на която специалистът ще обяви, че няма да продължи договора си. След това се очаква от Челси да обявят официално назначаването на 46-годишния специалист.

Разкриха първото попълнение на Конте в Челси

Договорът на Антонио Конте с Челси се очертава да бъде за срок от три години.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS