Ръководството на Челси е направило запитване на звездата на Тотнъм Лука Модрич, като се очаква в следващите няколко дни да отправи и официална оферта.

Президентът на „шпорите“ Даниел Леви все още не желае да продава полузащитника на някой от преките си конкуренти във Висшата лига, но може би ще бъде принуден да го стори, тъй като според медиите на Острова интересът на Реал Мадрид силно е намалял през последните дни.

Ситуацията допълнително се усложнява от намерението на играча да напусне клуба, който пък от своя страна го оценява на 50 милиона паунда. Тотнъм вече подписа 4-годишен договор с другата си голяма звезда – Гарет Бейл, а в близкото бъдеще ще се разбере кой ще бъде новият мениджър на тима.

Модрич очевидно вече не е със статут на непродаваем футболист, но ще си тръгне от „Уайт Харт Лейн“ само срещу доста солидна сума. Миналото лято „шпорите“ отхвърлиха три оферти на Челси, последната от които бе на стойност 40 милиона паунда. Наскоро Реал Мадрид направиха запитване за Модрич и намекнаха, че могат да предложат пари плюс халфът Нури Сахин. Оттогава обаче интересът на испанския колос силно намаля, а самият Сахин заяви, че не иска да бъде част от подобна сделка.