Футболен клуб Челси може да бъде обвинен в расизъм, след като снощи на фенове на отбора с гръцки имена бяха отказани билети за двубоя от Шампионската лига срещу Олимпиакос. Поръчките за пропуски по интернет също са спрени преди реванша.

Един от привържениците на Челси, Питър Пакос заяви ядосано: „Нечувана дискриминация. Отвратен съм!”

39-годишният фен, който живее в Западен Лондон, платил 100 паунда за два билета, поръчани през клубния уебсайт след първия мач в Атина, завършил 0:0. По-късно той получил по електронната си поща съобщение, че поръчките са отменени, за да открие в последствие, че всички „привърженици от гръцки произход, които не са членове на клуба”, са отхвърлени.

„Това е недалновидно и нетактично. Аз и моите приятели сме с гръцки произход, но от години сме фенове на Челси,” обясни още Пакос. По-късно се наложило той да отиде до „Стамфорд Бридж” и да получи билетите чак след представяне на документ за самоличност.

От Челси обясниха, че забраната е наложена заради опасения, че „голям брой” фенове на Олимпиакос ще използват клубния уебсайт, за да си купят билети. Местната полиция също одобри действията на „сините”, като обяви, че клубът има право да се намеси, за да осигури сигурността на своите фенове.