Като основни причини, поради които мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е напуснал тима са трансферната политика на клуба и стилът на игра на отбора, съобщава SkySports. Официални лица от клуба продължават да настояват и да опровергават появилите се информации, че треньорът не е бил уволнен.

В ранните часове на деня световните агенции разпространиха шокиращата информация, че португалецът е напуснал „Стамфорд бридж”, като според някои от медиите раздялата с отбора е станала по взаимно съгласие.

И докато от Челси твърдят, че са направили всичко възможно да задържат Жозе Моуриньо, се оказва, че проблемите са възникнали предимно от резултатите на „сините”.

В официалното изявление на официалният сайт на Челси пише: „Искаме да признаем големия принос, който Моуриньо има за развитието както на тима, така и на английския футбол, но в крайна сметка се стигна до раздяла по взаимно съгласие с наставника на тима. Жозе напусна, той не е уволнен.”

В информацията се казва още, че в последните дни връзката между клуба и Жозе се е скъсала и различията от последните месеци не са били скрити от медиите, като не се е стигнало до консенсус.

„Причината за решението бе продиктувано и от лошия старт и резултатите на отбора, а и ние не искахме това да повлияе на бъдещето на тима”, се казва още в официалното становище, в което се твърди още, че дългосрочните амбиции и цели остават непроменени, като Аврам Грант и Стив Кларк ще продължат да работят за това.

„Моуриньо винаги ще е добре дошъл на Стамфорд Бридж като треньор на Челси или на който и да било друг клуб”, завършва официалното изявление.