Челси постигна много важна победа с 2:1 при домакинството си на Портсмут от 17-я кръг на Премиършип и по този начин лондончани продължават да оглавяват класирането.

Домакините поведоха още в 22-та минута, когато Алекс направи добър пробив и подаде на Никола Анелка, който не сбърка отблизо.

Лондончани продължиха да атакуват, но така и не успяха да реализират създадените положения.

Нелогично на случващото се на терена Портсмут стигна до изравнително попадение в 49-та минута, когато Пикьон се възползва от недоразбирателство в защитата на Челси.

Челси все пак стигна до втори гол в 79-та минута. Бранислав Иванович направи добър пробив и бе съборен в наказателното поле на Портсмут от Марк Уилсън, след което съдията веднага свири дузпа в полза на домакините. Наказателният удар бе реализиран от Франк Лампард, който донесе трите точки за своя отбор.

Бърнли изпусна да победи Арсенал и двата отбора завършиха 1:1.

„Артилеристите” поведоха в резултата още в 7-та минута, когато Сеск Фабрегас премина през Кларк Каралайл и разстреля Бриан Йенсен.

Домакините получиха право да изпълнят дузпа в 28-та минута за нарушение на Томас Вермаален. Наказателният удар бе реализиран от Александър.

В края на първото полувреме Фабрегас бе заменен принудително от Аарън Рамси.

Бърнли можеше да стигне до победата в 69-та минута, когато Алмуниа сбърка фатално и Флетчър прати топката в неговата мрежа, но попадението бе отменено заради засада.

След това равенство Арсенал остава на трето място във временното класиране с 32 точки и мач по-малко от Челси и Манчестър Юнайтед.