Челси се е свързал с Тотнъм, за да поиска съвет как да бъдат избегнати сблъсъци между английските фенове и полицията в Испания, преди гостуването на „сините” на Валенсия в Шампионската лига.

Миналата седмица Тотнъм бе гост на Севиля, и привържениците на „шпорите” не пропуснаха да се счепкат със служителите на реда по време на мача от турнира за Купата на УЕФА.

Представители на Челси и на полицията, която ще пътува с феновете, са се срещнали снощи с полицията във Валенсия. Ден преди това пък, в неофициална среща, хора от Тотнъм са споделили своите проблеми пред клуба от „Стамфорд бридж”.

Въпреки че местната полиция във Валенсия обещала съдействие в разговора с Челси, местните власти имат много малко влияние върху националната полиция, която охраняваше срещата в Севиля.

Все пак от Челси се надяват, че добрите им отношения с Валенсия, както и предохранителните мерки, взети до момента, и фактът, че лондончани ще заведат свои собствени испаноговорящи стюарди на Пиренеите ще помогнат да не се стигне до неприятни случки на „Местая”.