Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо ще се опита да вземе под наем Фабио Коентрао от Реал Мадрид през зимния трансферен прозорец. Това поставя под съмнение мястото на Ашли Коул в състава на Челси.

32-годишният английски национал през последните два месеца страда от травма в ребрата.

Моуриньо иска да привлече Коентрао първоначално под наем, а през лятото може да закупи изцяло правата на 25-годишния португалец.

Коентрао рядко попада в сметките на старши треньора на Реал Мадрид Карло Анчелоти и дори бе много близо до това да напусне „белия балет“ още през лятото, но в последния момент трансферът му в Манчестър Юнайтед пропадна.

За трансфера на португалеца в Челси може да помогнат добрите контакти между Жозе Моуриньо и агента на футболиста Жорже Мендеш.

Освен това Моуриньо не е доволен от представянето на Райън Бетран и е много вероятно 24-годишният футболист да бъде продаден.

За сметка на това Челси ще се опита да привлече един измежду 18-годишния Люк Шоу от Саутхемптън и 21-годишния Алберто Морено от Севиля.

Ашли Коул, който през следващия месец ще навърши 33 година има договор с Челси до края на сезона. Той може да бъде продължен с една година, но това зависи от представянето на футболиста и най-вече от Моуриньо.