Челси и Манчестър Юн ще изпробват за пореден път испанския гранд Барселона, като се опитат да съблазнят тима да им продаде новото дете-чудо Джовани Дос Сантос.

„Сините” искат да откупят мексиканския тийнейджър, въпреки сериозната сума от 13.5 милиона паунда, залегнали като трансферна цена в договора му.

18-годишният Дос Сантос засенчи всички звезди в каталунския отбор при дебюта си в Испания преди седмица, а този уикенд ще изиграе и първия си мач за националния отбор на Мексико.

Междувременно мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън също изрази възхищението си от младока и заяви, че би желал да го привлече в редиците си.

Ръководството на Барселона обаче ще направи всичко възможно да задържи Дос Сантос и вече е готов с нов договор за него, за по-дългосрочно обвързване и с по-висока трансферна сума. Смята се, че в новия контракт тя ще е 67 милиона паунда.

Все още няма никаква договорка. Дос Сантос заяви: „Не съм подписвал нищо – все още преговаряме. В Барселона има толкова много звезди, че понякога ми се иска да играем по 12 човека, за да не оставам извън състава…”