Челси може да се раздели с рекордната си покупка Фернандо Торес това лято, пишат няколко лондонски издания. Испанският национал така и не успя да намери най-добрата си форма след трансфера си от Ливърпул на стойност 50 млн. паунда. Според спекулациите в Англия, бившият клуб на Торес, Атлетико Мадрид следи с интерес ситуацията около него.

В същото време, лондончани не крият апетитите си към звездата на „дюшекчиите“ Радамел Фалкао, който най-вероятно ще напусне „Висенте Калдерон“ след края на сезона.

Възможно е двете страни да са започнали преговори относно евентуалната размяна между двамата, като най-вероятно от английския клуб, освен Торес, ще трябва да извадят и сериозна сума за колумбийския голмайстор.

Все още не е ясно дали е възможно събитията да претърпят обрат, тъй като временният мениджър на „сините“ от Лондон Рафаел Бенитес ще напусне поста си през май, а към този момент не е ясно от кой ще бъде наследен.

Торес премина в Ливърпул през 2007 година именно от тима на Атлетико, за който има записани над 200 мача. Въпреки слабия си период в Челси, мадридчани са готови да върнат нападателя в Примера дивисион. Наскоро наставникът на тима Диего Симеоне обяви, че би проявил интерес към испанския национал, ако цената му е не повече от 15 млн. паунда.