Челси е съвсем близо до привличането на десния бек на Севиля Даниел Алвеш, твърди мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо. Сумата, която английският вицешампион ще заплати за услугите на бразилеца е 20 милиона паунда.

Наставникът на „сините”, който доизкусурява състава си преди първия мач от сезона срещу Бирмингам утре, очаква Алвеш да се присъедини към него преди затварянето на трансферния прозорец на 31 август.

Моуриньо коментира: „Ситуацията с Алвеш не е много по-различна от тази с Ариен Робен, но единственото, което ме интересува мен е как отборът ми да стане по-добър. Позицията на десния бек е такава, в която се нуждаем от подобрение, но това няма да стане лесно. Искаме добър футболист, а Алвеш е такъв. Не знам каква е нашата оферта за него, нито какво иска Севиля, защото не съм питал. Челси ще си свърши работата в края на август, но със сигурност с една прилична оферта, а не с глупава.”

Вчера президентът на Севиля Хосе Мария дел Нидо обяви, че е отхвърлил оферти за Алвеш, но не призна дали някоя от тях е била от Челси.