Челси записа една от редките си победи като гост на Астън Вила, но тя може да се окаже изключително важна в борбата за титлата. Лондончани надделяха с 2:1 на негостоприемния за тях "Вила Парк", но тези три точки са още по-ценни след поредната издънка на преследвача Манчестър Сити. 

Еден Азар и Бранислав Иванович с попаденията си донесоха успеха за гостите, а въпреки че Вила сложи край на головата суша, която трая точно 11 часа, това попадение се оказа достатъчно само за почетна загуба. 

Иначе мачът започна по мечтан начин за "сините". Те откриха при на практика първата си по-сериозна опасност пред вратата на противника. Това стана в 8-та минута, когато Вилиан намери със страхотен пас Еден Азар около точката на дузпата и белгиецът без забавяне стреля в далечния ъгъл на вратаря Брад Гузан, за да отбележи за 1:0. 

В средата на първата част всичко можеше да бъде решено, но страхотният удар на Оскар от воле беше отразен по също толкова блестящ начин от Брад Гузан и резултатът се запази непроменен. 

Някъде след тази ситуация играчите на Вила упражниха страхотен натиск. Те държаха по-често топката, но защитата на лондончани се справяше. Гейбриъл Агбонлахор и Карлес Хил нямаха възможност да преодолеят Тибо Куртоа.

Настоятелността на домакините даде резултат. 11-часовите им усилия да отбележат гол в Премиършип се увенчаха с успех в 48-та минута. Тогава Хил центрира страхотно от фланга към далечната греда, където непокрит стоеше Жорес Окоре, който с глава прониза Куртоа за 1:1. 

Бирмингамци продължиха да имат инициативата, но положенията пред белгиеца намаляха. За сметка на това Вилиан можеше да вкара втори гол за Челси, но и той не намери целта. Това обаче направи Бранислав Иванович. 

Сърбинът вкара гола на победата и успокоението в 66-та минута. Тогава Сесар Аспиликуета проби по фланга и нахлу в наказателното поле. Опитите му за пас бяха на два пъти отразявани от играч на Вила, но в крайна сметка той прати топката към защитника, който с мощно воле от границите на пеналтерията не остави никакви шансове на Гузан - 2:1. 

До края Челси затвори играта и не позволяваше да се стига до особено опасни ситуации пред Тибо Куртоа. Момчетата на Жозе Моуриньо също не затрудняваха особено стража на домакините, а до края ще се запомни само влизането на Хуан Куадрадо, който направи официален дебют за новия си тим. 

Така Челси завоюва по шампионски едни от най-трудните си три точки този сезон и вече има 56 точки и вече е със седем в повече от преследвача Манчестър Сити, който се издъни неочаквано в домакинството на Хъл Сити и изглежда се прости с надеждите за трофея. "Гражданите" завършиха само 1:1 с борещия се за оцеляване тим, като до края губеха в резултата.