Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш е готов да даде не само сериозна трансферна сума, но и Саломон Калу, за да убеди Тотнъм да продаде Лука Модрич.

Сините вече отправиха две оферти за хърватския национален плеймейкър, които бяха на стойност 22 и 25 милиона паунда и бяха отхвърлени от ръководството на шпорите, което иска около 35 милиона.

Желанието на Боаш да има Модрич в състава си за този сезон е голямо и той е готов включи като част по сделката и правата на Калу, който е оценяван на 8 милиона паунда.

Много е вероятно новото предложение да бъде прието, тъй като вече е ясно, мениджърът на Тотнъм Хари Реднап предпочита да вземе парите на Роман Абрамович и с продажбата на хърватина да финансира привличането на нови офанзивни играчи.

Саломон Калу на практика е ненужен в Челси, тъй като на Стамфорд Бридж в атака разполагат с Дидие Дрогба, Фернандо Торес, Никола Анелка, Даниел Стъридж и новото попълнение Ромелу Лукаку.

В Англия се появиха и информации, че при неуспех с привличането на Модрич, сините ще се насочат към далеч по-евтиния Раул Мейрелеш от Ливърпул.