Челси ще направи всичко възможно да подкрепи капитана Джон Тери в един от най-трудните моменти в живота му. След като наяве излязоха всички кирливи ризи на английския национал, от клубния му тим му позволиха да си вземе кратка ваканция. Мениджърът на „сините” Карло Анчелоти е позволил на Тери да отсъства от решителния мач за ФА Къп срещу Кардиф Сити, който е на 13 февруари.

Тери, който изневери на съпругата си Тони, при това с гаджето на един от най-добрите си приятели – Уейн Бридж, ще търси прошка с романтично извинение на Свети Валентин. 28-годишната Тони, майка на децата на футболиста, отлетя за Дубай, за да намери спокойствие от кошмарните дни след разкритието.

Според „Сън”, Джон и Тони са говорили дълго по телефона снощи, за да се разберат дали той може да пътува също до Емирствата, за помирение.

„Джон все още смята, че може да спаси брака си,” твърди близък до защитника. „Това ще е последният му шанс. Той е решен да не се връща от Дубай без двамата да са се разбрали. Той е наясно, че я е наранил много, но просто се надява думите му да бъдат достатъчни. Ще трябва да се постарае повече от всякога.”

Същият източник обяснява: „Джон живее за футбола, но това е по-важно. Той няма друга опция, освен да пропусне мача за Купата.”

Таблоидите гръмнаха в събота за аферата на Джон Тери и Ванеса Перонсел, която продължила четири месеца. Перонсел от години е гадже на стария приятел на Тери Уейн Бридж, но това не попречило на връзката им. Капитанът на Челси дори уредил аборт за французойката, когато тя забременяла от него.

Евентуален развод между Джон Тери и Тони може да коства на футболиста 10 милиона паунда, след едва три години брак. Скандалът застраши не само капитанската лента на Тери в националния отбор, но и изобщо мястото му в състава на Фабио Капело.