Борещият се за титлата във Висшата лига Челси трепери 92 минути при гостуването си на последния в класирането Уотфорд. Гол на Саломон Калу в даденото от съдията продължение съхрани шансовете на настоящия шампион на Англия да се бори за трофея и през този сезон.

По-рано днес водачът в Премиършип Манчестър Юнайтед победи у дома Блекбърн с 4:1 и бе увеличил преднината си в класирането на 9 точки преди започването на двубоя на лондончани.

За Челси като титуляр започна възстановеният от травма Франк Лампард. Извън състава на „сините” останаха трайно контузените Микаел Есиен, Уейн Бридж,Джо Коул и Ариен Робен. Единственият отсъстващ за домакините бе имащият проблеми с коляното Марлон Кинг.

В 5-тата минута на мача нападателят на Уотфорд Стив Каба се опита да прехвърли Петър Чех, но вратарят акробатично спаси. Две минути по-късно Шевченко би силно от въздуха, но Бен Фостър се намеси добре.

В 13-тата Дариус Хендерсън стреля от воле, но топката мина над вратата.

В 32-рата Фостър с крак попречи на непокрития Дрогба да реализира. Десетина минути по-късно Ашли Коул проби и подаде на Дрогба, но вратарят на Уотфорд отново изби, топката попадна у Шевченко, Фостър пак се намеси блестящо.

Жозе Моуриньо не бе доволен и направи двойна смяна на почивката. Той замени Джеръми и Клод Макелеле с Пауло Ферейра и Саломон Калу.

Уотфорд започна по-добре втората част и Каба можеше да открие резултата, но от 5 метра прати топката в аут. В 66-тата минута домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар на добра позиция за стрелба към вратата, но Томи Смит би слабо и Чех улови.

В 78-мата Лампард стреля от границата на наказателното поле но Демерит успя да спре удара.

В даденото от рефера допълнително време Шевченко центрира в наказателното поле, където бях Дрогба и Калу. Последният надскочи бранител на домакините и прати топката в мрежата на Фостър.

Със спечелените 3 точки Челси отново изостава на 6 зад Юнайтед. До края на първенството има още 7 кръга, включително и директен сблъсък между двата претендента на 9-ти май на Стамфорд Бридж.