Мениджърът на Челси Роберто ди Матео най-вероятно няма да може да разчита на защитника Гари Кейхил в предстоящите два финални мача за Купата на Англия и Шампионската лига, съобщава „Daily Express“.

Кейхил получи контузия по време на мача реванш срещу Барселона на „Ноу Камп“. След направените прегледи стана ясно, че бранителят има проблеми със сухожилие на коляното. Лечението на подобна контузия обикновено отнема един месец, което означава, че Кейхил ще пропусне финала за Купата на Англия срещу Ливърпул на 5 май и финала на Шампионската лига срещу Байерн на 19 май.

“Надяваме се Гари да бъде готов за игра възможно най-скоро време, но в момента е трудно да обявя датата, на която ще се завърне”, коментира мениджърът на Челси Роберто ди Матео.

Отсъствието на Кейхил ще остави Ди Матео само с един централен защитник за финала в Мюнхен. Мениджърът ще има на разположение само Давид Луис, тъй като Джон Тери и Бранислав Иванович са наказани.

Самият Луис все още се възстановява от контузия на сухожилие на коляното. Той получи травмата преди две седмици, на полуфинала на ФА Къп срещу Тотнъм.

“Не мога да кажа точно кога Давид ще се завърне в игра. Той се подобрява с всеки изминал ден, но не мога да кажа точна дата”, каза още Ди Матео.