Централните бранители на Челси Давид Луис и Гари Кейхил са под сериозна въпросителна за финала в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен на 19-ти май заради контузии. Двамата вече отпаднаха за последния мач на „сините“ от Висшата лига този сезон срещу Блекбърн в неделя.

Луис и Кейхил продължават да се възстановяват от травми, а мениджърът на лондончани Роберто Ди Матео до последно ще следи състоянието им преди да реши дали ще може да разчита на тях в битката срещу немския гранд на „Алианц Арена“ след една седмица.

Давид Луис не е играл от 15 април, когато бе изнесен на носилка по време на полуфинала за ФА Къп срещу Тотнъм. Кейхъл се присъедини към съотборника си в лазарета след двубоя с Барселона в Шампионската лига на „Камп Ноу“.

Ди Матео ще се надява да може да използва и двамата в Германия след седмица, тъй като не може да се ползва с услугите на Джон Тери и Бранислав Иванович, които са наказани. Младият специалист ще има изключително ограничени възможности да сформира отбраната си срещу баварците, в случай, че Луис и Кейхил отпаднат.