Вратарят на Челси Петер Чех се застъпи своя капитан и съотборник Джон Тери, като заяви, че е крайно време да се спре цялата шумотевица около него и приключилият преди дни съдебен процес срещу бранителя.

В петък английският национал бе опрадван от съда по обвиненията, че е обиждал на расистка основа Антон Фърдинанд от Куинс Парк Рейнджър в мач между двата тима.

„Мисля, че е време да продължим напред, да забравим за миналото и да се концентрираме върху бъдещето. Това е единственият начин“, каза стражът на лондончани. „Ако всеки играч носи микрофон на терена, хората ще бъдат много изненадани какви неща се казват по време на мач.“

„Футболът винаги е бил и ще си остане същият. Има много адреналин, много радост, но и много фрустрация. Просто не можеш да елиминираш всичко това от спорта“, смята 31-годишният чешки национал.

„Живееш с играта в продължение на 90 минути, в които си фокусиран на 100 процента и искаш нещата да се случат по твоя начин. Понякога разочарованието или радостта те карат да обиждаш ида правиш неща като тези, но всичко е наред“, завърши Чех.