Вратарят на Арсенал Петър Чех изрази почуда, че двубоят срещу Ливърпул е завършил при нулево равенство, имайки предвид множеството шансове, които двата тима направиха в мача. Играчите на двата тима удариха и три греди, а гол на домакините от Арсенал бе отмемен заради засада.

„Представянето ми в първия ми мач за Арсенал срещу Уест Хем беще точно обратното на днешното. Когато започваш в нов клуб и нищо не е както трябва в индивидуален план, то трябва да продължиш да работиш и да се съвземеш. Точно това се опитах да направя след мача с Уест Хем. Днес бе един от тези мачове, в които бях на точното място в точното време и помогнах на отбора да превъзмогне трудни моменти през първото полувреме“, каза Петър Чех.

„Трудно е човек да повярва, че след всичките възможности за гол, мачът е завършил 0:0. Позитивното нещо за нас от този мач е, че създадохме толкова много шансове за гол, негативното е, че трябва да бъдем по-точни в завършващата фаза и да намерим победния гол, който не успяхме да намерим днес“, коментира Чех.