Титулярният вратар на Челси Петър Чех имаше ужасяващи изживявания миналата година, след като получи много тежка контузия в главата в мач срещу Рединг. След поредната неприятност през настоящия сезон обаче, чешкият национал е убеден, че това вече е абсолютния кошмар.

След сблъсък със защитника Тал Бен-Хаим по време на тренировка в неделя, Чех бе откаран по спешност в болница и му бяха направени 50 шева на лицето. Това може да извади стража от игра до края на сезона.

„Наистина е тъжно, защото току-що се бях възстановил от контузията в глезена и започнах да тренирам нормално, да се готвя да мача от Шампионската лига с Фенербахче и ето, че тази нова травма се получи – много е гадно,” каза Чех.

„Този сезон определено е най-ужасният в кариерата ми, но вярвам, че през следващите години поне ще ми се разминава. Сблъсках се с мой съотборник, и двамата бяхме тръгнали за една топка, и в следващия момент долната ми устна и брадичката бяха разбити,” обясни стражът. „Въпреки това спасих гола, никога не обичам да влиза топката във вратата ми. Травмата просто беше лош късмет. Мога да говоря и да ям на лявата страна, не ме ограничава чак толкова.”

Челси е изправен пред още един проблем – контузията на втория вратар Карло Кудичини. Днес се очаква да стане ясно доколко тежка е тя, тъй като в негово отсъствие „сините” разполагат само с Иларио.