Контузеният вратар на Челси Петр Чех разкри, че титлата от Висшата лига никога не е била поставяна като цел пред отбора преди началото на сезона.

„Сините“ обаче си остават основните преследвачи на Ливърпул, който оглавява класирането с 80 точки. Тимът на Жозе Моуриньо изостава с 5 пункта заради поражението си от Съндърланд на „Стамфорд Бридж“ миналия уикенд, но в неделя има шанс отново да се приближи до лидера, тъй като гостува на „Анфийлд“.

„Ние не сме фаворити за титлата. Ако не я спечелим, ще бъдем разочаровани, но тя не беше цел“, каза Чех, който пропуска остатъка от сезона заради извадено рамо. „Както каза мениджърът – в момента сме в процес на изграждане на отбора, който той иска.“

„Направихме прогрес и това няма кой да го отрече. Дори и накрая да останем без трофеи, които да го докажат. Ние търсим стабилност, а през последните сезони при нас се смениха много мениджъри. Много е важно е да започнем сезона с един треньор и да го завършим с него. Сега през следващия сезон ще можем да направим още по-сериозна стъпка напред“, коментира Чех.