Вратарят на Челси Петр Чех жегна един от преките си конкуренти за титлата във Висшата лига – Манчестър Сити, като се изказва негативно по повод трансферната политика на „гражданите“.

На „Етихад“ очевидно отчаяно искат да си върнат загубената шампионска титла и вече похарчиха почти 100 милиона паунда за нови играчи като Фернандиньо, Хесус Навас, Алваро Негредо и Стеван Йоветич.

Чешкият страж, който бе една от първите покупки на Роман Абрамович след идването му в Челси, обаче настоя, че парите не са ключът към славата.

„Парите никога не могат да ти спечелят титла“, заяви 31-годишният футболист. „Може да харчиш, колкото си искаш, но първо трябва да изградиш отбор.“

„Да, в Сити има огромна конкуренция за всяка позиция. Взеха нов мениджър, имат нови очаквания и различна мотивация и, ако съградят отбор, ще бъдат труден опонент както във Висшата, така и в Шампионската лига. Такова е положението и с Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм и Ливърпул.“

„Манчестър Сити избра да похарчи пари, за да отвърне на предизвикателството. Такава е реалността. В Челси знаем, че ни чака тежък сезон, но сме тук и полагаме усилия, за да сме готови. Ще се пробваме да спечелим първенството. Целта ни е да се постараем максимално“, завърши Чех.