Титулярният вратар на Челси Петер Чех ще отсъства от терените около месец, след като скъса мускул на прасеца в двубоя срещу Шалке от Шампионската лига във вторник. „Сините” направиха равен 0:0 на „Велтинс Арина”.

25-годишният страж бе принуден да напусне терена и да отстъпи мястото си на Карло Кудичини, а тестовете вчера разкриха леко разкъсване в десния прасец. Травмата означава, че Чех със сигурност пропуска сблъсъка с Евертън тази седмица, както и предстоящите евроквалификации на чешкия национален отбор. Чехия вече си осигури мястото на Евро 2008 и вероятно няма да рискува с викането на невъзстановения вратар.

Лекарят на Челси Брайън Инглиш заяви: „Все още е рано да правим прогнози, но е почти сигурно, че този уикенд няма да играе. Ние ще се свържем и с чешката футболна федерация, за да ги информираме за контузията на Петер. Надяваме се, че по време на паузата в първенството той ще има време да се възстанови напълно.”

Самият Чех сподели: „Не знам точно как стана. Почувствах болка още в 10-та минута на мача, но въпреки това успях да довърша полувремето. Неприятно ми е, че точно в момент, в който се справяме много добре с отбора, трябва да отсъствам.”