Петер Чех нападна Манчестър Юнайтед като заяви, че „червените дяволи” не са спечелили „наистина” срещу Челси във финала на Шампионската лига през 2008-а.

Юнайтед се изправят срещу „сините” на „Стамфорд Бридж” в първи мач от четвъртфиналите в турнира в сряда, а играчите на Сър Алекс Фъргюсън смятат, че имат психологическо предимство след успеха над Челси с дузпи, след който спечелиха за трети път Европейската купа.

„Статистиката ще покаже, че те са спечелили мача, но всъщност те не победиха. Те просто имаха повече късмет при дузпите от нас”, заяви чехът.

„Което е в миналото си е в миналото. Гледаме напред в бъдещето и се надяваме този път ние да продължим напред. Влизаме в този мач с увереност, защото нашата статистика срещу Манчестър Юнайтед в последните години е много добра, особено вкъщи”.

„Ние знаем техните играчи и техния отбор и отивайки на „Олд Трафорд” няма да открием нещо ново. Играли сме там няколко пъти и спечелихме там миналия сезон, така че можем да бъдем оптимисти”, допълни вратарят.