Бившият ас на Ливърпул Чаби Алонсо си припомни времената, когато носеше екипа на „червените“ и обясни, че Джейми Карагър е бил любимият му съотборник.

Двамата прекараха заедно 5 години на „Анфийлд“, преди испанецът да бъде продаден на Реал Мадрид. Те бяха ключова част от състава, донесъл последния трофей от Шампионската лига през 2005 година.

„Кара, Стиви (Стивън Джерард – б.р.), Сами (Сами Хюпия – б.р.) и Диди (Дитмар Хаман – б.р.) имаха огромно влияние върху всички останали. Те бяха различни характери, но и много ярки личности. Който и от тях да вземеше думата, аз слушах внимателно“, разказа 34-годишният Алонсо, който вече стартира трети сезон с Байерн Мюнхен.

„Те ми помогнаха да стана по-добър играч и човек. Затова всеки път, когато се връщах в Испания заради националния отбор, се чувствах по-силен заради преживяванията, които споделях с тях.“

„Най-много ми харесваше Кара. Той е най-големият скаузър на света. Разбрахме се още от първия ден. Мисля, че той осъзна, че аз обичам футбола, а той го обича не по-малко. Заедно гледахме мачове и си говорехме за тях всеки ден. Той уважаваше начина, по който представях аргументите си. Винаги беше много шумен, гласът му се извисяваше над останалите. Често му казвах: „Кара, млъкни, за Бога, нищо не разбираш!“ Той харесваше това – конфронтацията“, завърши Алонсо.

Джейми Карагър изигра 737 мача за Ливърпул в 17-те си сезона на „Анфийлд“, с което си заслужи да бъде част от историята на клуба.