Уотфорд победи Уулвърхемптън с 2:1 на "Викаридж Роуд". Двубоят предостави истинска драма. Домакините поведоха в 30-ата минута, когато Жерар Деулофелу се възползва от пас на Исмаил Сар. Втората част стартира по-отличен начин за "жълто-черните" след като в 49-ата минута авторът на първото попадение асистира на Абдулайе Докуре. В следващите минути гостите натиснаха съперника си, за да наваксат головия пасив, но Бен Фостър не бе достатъчно затрудняван. Все пак в 60-ата минута Жоао Моутиньо подаде решаващо към Педро Нето, който с точен изстрел намали резултата.

Положението за домакините не се подобри, а напротив се превърна в кошмар, след като в 71-ата минута централният защитник Кристиян Кабаселе бе изгонен с директен червен картон заради задържане на откъсващият се Диого Жота.

Все пак Уотфорд успя да задържи преднината си, въпреки натиска на Уулвърхемптън и спечели важни три точки. Домакините се намират на 18-ата позиция и е на една точка под чертата. От своя страна гостите заемат седмата позиция.

 

СЪСТАВИТЕ:

УОТФОРД: Фостър, Доусън, Кабаселе, Каткарт, Фемениа, Чалоба, Капо, Сар, Докуре, Деулофелу, Дийни

Уулвърхемптън: Патрисио, Бенет, Коуди, Саис, Дохърти, Дендонкер, Моутиньо, Кастро, Траоре, Нето, Хименес