Отборът на Бърнли остава единственият тим във Висшата лига, който от началото на сезона няма записана победа. Днес възпитаниците на мениджъра Шон Дич загубиха у дома от Евертън с 1:3. Така след девет изиграни кръга Бърнли заема предпоследното място във временното класиране с актив от четири точки, записани след четири равенства и пет загуби. От своя страна Евертън вече е девети в подреждането.

„Карамелите“ започнаха силно мача на „Търф Муур“ и излязоха напред в резултата още в 4-ата минута. След добра атака през центъра, топката бе подадена към Лейтън Бейнс по лявото крило, който овладя и с прецизен пас в малкия пеналт намери Самуел Ето'о, който с глава откри резултата.

Домакините показаха характер и успяха да се върнат в мача след груба грешка в центъра на отбраната на гостите. Дани Ингс успя да изравни резултата, след като бе изведен сам срещу Тим Хауърд и след като успя да го финтира, направи 1:1.

В 29-ата минута Рoмелу Лукаку даде нова преднина на своите, а при този резултат завърши и първата част.

През второто полувреме отново гостите бяха по-добрият тим на терена и освен, че направиха победата си по-изразителна, нападателят на тима Самуел Ето'о пропусна да оформи своя хеттрик. Именно камерунецът се разписа в 86-ата минута за 3:1, а в продължението на срещата, след негов удар, топката срещна левия страничен стълб на вратата.

В другия мач от днес, който се игра по същото време, Нюкасъл обърна Тотнъм на „Уайт Харт Лейн“ с 2:1. По-късно днес е дербито между Манчестър Юнайтед и Челси.