Привърженици на английския Ливърпул у нас се включиха нарастващите протести срещу американските собственици на клуба Том Хикс и Джордж Джилет.

До този момент кампанията, организирана от групата „Духът на Шенкли” бе съсредоточена само в Англия, но постепенно протестите се разпространиха в европейските и световни столици.

В официалният сайт на фракцията личат снимки от различни краища на света, както и няколко от България. Фотографите, на които се забелязват постери с надписи „Том и Джордж, не сте желани никъде”, са направени пред две от най-култовите места в столицата, а именно паметникът на Съветската армия, както и този на Света София.

Освен в София, привърженици протестират още в Сидни, Ню Йорк, Куала Лумпур, Менмфис, Тайланд и редица други известни дестинации.

Говорителят на „Духът на Шенкли” коментира: „Привържениците на Ливърпул са навсякъде по света и в последните седмици показват изключителна подкрепа на нашата кауза. Затрупани сме от имейли с обещания за още снимки от най-известните точки на света.”

СНИМКИТЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!