Бъдещето на Луис ван Гаал начело на Манчестър Юнайтед ще бъде решено днес. То ще стане ясно след края на двубоя на „червените дяволи“ с Челси на „Олд Трафорд“ тази вечер.

Дербито от 19-ия кръг на Висшата лига е тази вечер от 19,30 часа и може да го го наблюдавате пряко в ефира на Diema Sport 2 и онлайн на Gong Play.

При нова загуба за Юнайтед, Луис ван Гаал със сигурност ще бъде уволнен, твърди авторитетното английско издание The Guardian. През уикенда холандският специалист бе привикан от ръководството на клуба за спешни разговори след поредната загуба на тима. Юнайтед загуби от Стоук Сити, а това бе четвърто поредно поражение за „червените дяволи“. За последен път отборът от „Олд Трафорд“ е бил толкова лоша серия преди 54 години. Тимът на Ван Гаал няма победа в седми пореден двубой във всички турнири.

След загубата от Стоук, самият специалист обяви, че е готов да си тръгне и дори няма да чака да бъде уволнен от ръководството на клуба. В крайна сметка холандецът бе оставен да води тима и в дербито с Челси.

Именно бившият наставник на „сините“ Жозе Моуриньо е спряган за заместник на Ван Гаал начело на Юнайтед.