Английският Макълсфийлд Таун бе санкциониран с шест точки от общия му актив от четвъртото ниво на футбола в Англия, след като клубът продължава да нарушава редица регулации в йерархията. Допълнителното приспадане от четири пункта е блокиран, след като клубът се призна за виновен по множество причини и обвинения, включително неизплащане на заплати при съдебно заседание на независима дисциплинарна комисия.

Глобата пък възпря играчите на Макълсфийлд да играят мача си с Крю Алекзандра на 7-и декември, които отказаха да се явят срещу съперника, след като не получиха личните си възнаграждения. Играчите на клуба бяха видяни на терена, след като тимът направи 1:1 срешу Уолсоу, а сега се очаква да играят срещу Плимут Юнайтед. Sky Sports потвърждава, че срещата е под въпрос.

Комисията, назначена за съответствие с регламентите на английската футболна лига, е взела решение, след като е изслушала двете страни, че смята доказателствата за достатъчно несъществени, което утежни допълнително наказанието на клуба. Макълсфийлд сега се намира на 18-ото място в Лига 2 с едва 18 точки, като само три разделя тима от последния Уикъмб Уондърърс. Все пак остава вариант пред тима от Чешър да обжалва.