Бъдещето на Рафаел Бенитес в английския гранд Ливърпул отново бе поставено под въпрос днес. На редовната си пресконференция преди поредния кръг от Висшата лига испанецът не пожела да отхвърли възможността да поеме националния тим на Англия, който в момента е без селекционер.

Това отново разбуни слуховете, че Бенитес и американските собственици на клуба Том Хикс и Джордж Джилет се намират в сериозен конфликт и имат разногласия относно начина по-който трябва да бъде ръководен тима.

На пресконференцията, която се състоя днес на обяд на тренировъчната база на клуба Мелууд. Бенитес се намираше в доста мрачно настроение, като на почти всички журналистически въпроси отговаряше по един и същи начин: „Предпочитам да се съсредоточа върху тренировките с моя отбор.”

Само няколко часа след скандалното изявление на испанския специалист, което бе не повече от десет минути, Джилет и Хикс излязоха с официално съобщение, в което се казва, че през декември ще имат специална среща с мениджъра.

„През лятото инвестирахме огромна сума в състава и искаме този тим да успее. Предстоят ни няколко много важни срещи в следващите седмици и всички ние трябва да се съсредоточим върху победите в тези мачове и в същото време да извлечем максимума от футболистите, които вече имаме. Няма да коментираме никакви въпроси свързани с покупката или продажбата на футболисти преди през декември да се срещнем с мениджъра на отбора.”