Отборите на Бристол Сити и Барнзли не се победиха и завършиха 2:2 във впечатляващо равенство в двубой от 15-ия кръг на Чемпиъншип. И двата гола на гостите дойдоха след изпълнение на статични положения, като защитата на йорширците бе меко казано потресаваща и остави съперниците абсолютно непокрити, а на Ашли Уилямс и Андреас Вайма им остана само да реализират. В 77-ата минута Аапо Хайме върна едно попадение за домакините, а дълбоко в добавеното време Коули Уудроу оформи крайното 2:2. 

През първата част Барнзли бе по-силният отбор и владееше топката повече. В средата на първата част йоркширците изпуснаха няколко добри възможности да открият резултата в срещата. 

В 33-ата минута Джейкъб Браун подаде великолепно към Конър Чаплин, който изпревари съперника и отправи удар, но вратарят на Бристол Сити Даниел Бентли демонстрира добър рефлекс и спаси топката.  

Въпреки по-добрата игра на Барнзли обаче, Бристол Сити бе отборът, който съумя да открие резултата. В края на първата част след центриране от корнер, при което Ашли Уилямс бе оставен абсолютно непокрит, опитният централен защитник реализира с глава за 0:1. Това бе девети гол с глава за отбора от началото на сезона. 

В добавените минути на първата част Барнзли пропусна добра възможност да възстанови равенството в срещата. 

В първите минути на второто полувреме отново съставът на Барнзли бе по-активният отбор на терена. В ключовите моменти обаче играта на отбора в завършващата фаза куцаше. 

В 65-ата минута Барнзли отново имаше възможност да изравни резултата, но ударът на Чаплин бе неточен и не попадна в рамките на вратата.

В 69-ата минута Ода Ауда Бристол Сити отправи първия си заплашителен удар към вратата на Барнзли, но от него не произлезе нищо. 

Минута по-късно отборът получи и най-добрият си шанс. Андреас Вайма нямаше с кого да комбинира и реши да отправи удар след като навлезе в наказателното поле, но вратарят на Барнзли бе на точното място и изби топката в корнер. 

След изпълнението на ъгловия удар Барнзли отново направи грешката да остави напълно непокрит футболист на Барнзли. Андреас Вайма бе оставен напълно сам и се възползва от слабата защита на йорширците, удвоявайки аванса на отбора си. 

В 77-ата минута Барнзли върна едно попадение чрез Аапо Халме, който излезе от дълбочина непокрит и се извиси над всички в наказателното поле и с глава изпрати топката в мрежата на Бентли. 

 В 85-ата минута гостите имаха претенции за дузпа, след като Калъм О'Дауда бе задържан от противников футболист, но се строполи на земята секунди по-късно и съдията подмина ситуацията. 

В последните секунди от редовното време Барнзли имаше възможност да изравни резултата, но появилият се от скамейката Люк Томас пропусна и изпрати топката право в ръцете на Бентли. 

Десет секунди преди края се получи карамбол в наказателното поле и в крайна сметка топката достигна до Коули Уудроу, който отбеляза изравнително попадение и отне радостта на Бристол Сити.

Така отборът на Барнзли се изкачи една позиция нагоре и вече е предпоследен с 9 точки, а Бристол Сити пропусна да застане на върха и се намира на 5-о място с 25 точки.