Третодивизионният Бристол Роувърс се класира за четвъртфиналите на турнира за купата на Англия за първи път от 50 години след победа над втородивизионния Саутхямптън с 1:0 като домакин.

Единственото попадение в мача вкара централният нападател Ричард Ламбърт шест минути преди края. Ламбърт стреля от фаул от границата на наказателното поле, топката отиваше в ръцете на Калвин Дейвис, но по пътя си към вратата се отклони от Джърмейн Райт и спря в мрежата на Саутхямптън.

Двубоят беше равностоен и интересните положения пред двете врати липсваха. През първата част домакините бяха близо до гола в 36-ата минута, когато Анди Уилямс се пребори за една топка в наказателното поле, но ударът му отблизо беше блокиран с тяло от Дейвис.

След почивката гостите заиграха малко по-добре, но не успяха да се възползват от създадените положения. След час игра Стърн Джон шутира опасно от границата на пеналта, но топката мина на сантиметри над гредата. Малко по-късно резервата Брадли Райт-Филипс не успя да намери целта от десетина метра след подаване на Джон. В даденото от съдията продължение Джейсън Юъл можеше да изравни, но с глава стреля встрани след центриране от корнер.