Според шефът на отбора на Рено Флавио Бриаторе, ако той и босът на Формула 1 Бърни Екълстоун, не бяха купили Куинс Парк Рейнджърс, клубът е щял да фалира в близките няколко дни.

Бриаторе и Екълстън заплатиха общо 14 милиона паунда за лондонския тим, като 13 от тях отиват за погасяване на задължения, а само един е за акциите на клуба.

„Ние вече направихме първата добра стъпка, защото клубът е все още тук” – каза Бриаторе в официалния сайт на отбора от Лотфъс Роуд – „Аз съм напълно сигурен, че без нашата намеса Куинс Парк Рейнджърс нямаше да съществува тази седмица.”

„Ние знаем какво ни трябва за да бъдем конкурентноспособни. Ние се захванахме с това, защото сме сериозни. Не направих това, защото няма какво да правя в събота. Ние вече спасихме клуба и това е добър начин за нас, да се представим пред феновете.”

„Ние представихме програма, която да върне клуба във Висшата лига в следващите четири години. Всеки път, когато с Бърни сме си поставяли цел, тя винаги е била постигана. Не виждам причина, защо това да не се случи и този път. Искам всички бъдат горди с Куинс Парк Рейнджърс”, заяви още Бреаторе.