Бившият вече шеф на Рено Флавио Бриаторе, който вчера бе натирен за неопределен период от Формула 1, вероятно ще бъде изгонен и от футбола. Бриаторе е съсобственик в Куийнс Парк Рейнджърс от близо две години, но съвсем скоро може да се окаже аут от всякакви спортове.

Световният моторен съвет прецени, че именно италианецът е с основна вина за уреждането на състезанието за Гран При на Сингапур миналата година, и затова е почти сигурно, че до живот няма да го допусне отново да влезе в света на бързите скорости.

Според правилника на Футболната лига в Англия обаче, никой „наказан от спортна управленска организация, във връзка с администрацията на въпросния спорт”, не може да ръководи или да притежава основен пакет акции във футболен клуб.

Президентът на Лигата Лорд Моуини е писал специално писмо до ФИА, за да поиска допълнителна информация, преди да се вземе решение дали Бриаторе не отговаря на правилата. По принцип, наказаният от Формула 1 магнат би трябвало да бъде автоматично изхвърлен и задължен да продаде своите акции в КПР.