Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс подкрепи своя вратар Симон Миньоле, който показа известни колебания в изявите си през последните няколко кръга.

Белгиецът стартира много силно сезона във Висшата лига и осигури не малко точки на „червените“, ала в двубои като тези с Манчестър Сити и Стоук Сити младият страж допусна неточности, които доведоха до попадения в мрежата му.

„Факт е, че Симон бе чудесен трансфер за нас“, настоява Роджърс. „Окей, хората може и да се вгледат в няколкото грешки, които той направи, но смятам, че е нормално един вратар да върши и грешки.“

„Веднъж Боб Уилсън (бивш вратар на шотландския национален отбор – б.р.) каза, че един топ вратар сигурно прави по 70 грешки на сезон. Ако ги сравни с трите, които Симон допусна, значи всичко е наред.“

„Неговото отношение е отлично и спасяванията, които той направи до момента, бяха изключителни. Има една или две области от играта му, в които най-вероятно той не е доволен от себе си, но аз винаги бих приел грешката на някого, който тренира по възможно най-добрия начин“, допълни Роджърс.