Бившият наставник на Ливърпул Брендън Роджърс призна, че няма търпение отново да се завърне на работа във Висшата лига на Англия.

43-годишният специалист е без отбор, откакто бе уволнен от „червените“ заради слаби резултати и на негово място пристигна Юрген Клоп. След раздялата Роджърс получи няколко предложения, които реши да отхвърли, за да си вземе почивка от футбола. Сред заинтересованите тимове бяха Съндърланд, Астън Вила и другият му бивш отбор – Суонси. Освен това северноирландецът имаше и оферта от Китай. Последната обаче само е увеличила решителността му да се завърне в английския елит, където от другия сезон ще може да премери сили и с новия наставник на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола.

„Използвах времето за да оценя престоя си в Ливърпул – един огромен клуб, на който се насладих изцяло“, каза Роджърс. „Дано, когато си намеря нова работа, всичко се развие по-добре.“

„Искам да работя. Относително млад мениджър съм – само на 43 години. Ще се хвърля в дълбокото с истински глад и желание да успея.“

„Винаги е хубаво, когато мериш сили срещу най-добрите играчи, треньори и мениджъри. Хосеп Гуардиола има чудесна кариера. Той успя да работи в Барселона, който е страхотен клуб и постигна велики резултати. После пое една група в Байерн и също беше успешен. Да дойде във Висшата лига ще бъде интересно за него. Определено като мениджър искаш да работиш срещу най-добрите, а без съмнение Пеп е един от тях“, добави Роджърс.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS