Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че е видял добри индикации от своя тим в първия му контролен мач срещу ФК Торонто снощи.

Северноирландецът даде шанс на цели 23 футболисти от 34-членния състав, с който замина за Северна Америка, а срещата завърши при равенство 1:1.

Роджърс излезе с две напълно различни единадесеторки преди и след почивката, като добро впечатление направиха младите надежди Даниел Пачеко, Сусо и Рахийм Стърлинг. Изравнителното попадение за мърсисайдци пък бе дело на един от юношите на клуба – Адам Морган, за когото това бе първи мач за първия тим.

Новият наставник на „червените“ се опитва да наложи нов стил на игра с бързи подавания и висока преса на противника, който му спечели доста суперлативи от специалистите, докато работеше в Суонзи Сити. Макар че Ливърпул се намира едва в началото на подготовката си, в проверката срещу канадците футболистите загатнаха, че работят в тази посока.

„Все още има да извървим дълъг път. Много е важно да се научим да диктуваме играта, да контролираме и доминираме“, сподели Роджърс. „Видяхте, че в големи периоди от мача ние принудихме Торонто да играе защитно.“

„Важно е да подобрим пробивите с времето, защото владението само по себе си не означава нищо. Имаше доста добри движения по терена, които ще се подобрят още за в бъдеще“, допълни северноирландецът.