Новата бразилска звезда на Челси – защитникът Алекс, бе принуден а изкара продължителен период по пейките на най-различни летища, след като властите в Англия не му разрешиха да влезе в страната.

Имиграционната служба на „Хийтроу” отказа да пусне Алекс на Острова, тъй като не разполага с работна виза.

Така кариоката трябваше да се върне обратно в родината си, нови 6000 километра на сметката му, и дори не е сигурен, че ще може да влезе скоро в Англия.

От Министерството на вътрешните работи на Великобритания обявиха: „Посетителите на Великобритания се проверяват преди да им бъде позволен достъп до страната.”

25-годишният бранител пристигна в Лондон в събота през нощта, като заяви пред властите, че иска да се присъедини към новите си съотборници от Челси, след като прекара последните три години в ПСВ Айндховен под наем.

Но бразилският национал не успя да стигне по далеч от паспортната проверка, тъй като няма необходимия печат. Играчите извън Европейския съюз се нуждаят от работна виза, за да се подвизават по терените в Англия.

За да получат такава обаче, по правилата на Футболната асоциация и МВР, футболистите трябва да са играли в 75% от мачовете на националния си отбор през последните две години. Алекс обаче има по-малко то 60% от срещите на Селесао за този период.

Бразилският защитник бе задържан четири часа от имиграционните, и му бе съобщено, че може да бъде допуснат само като посетител. Той обаче предпочете да се качи на полет за дома си, като остави проблемите на Челси. Клубът може да обжалва в следващите 28 дни.