Бразилската легенда Карлос Алберто нападна Манчестър Юнайтед и отборите от английската Висша лига, заради привличането на перспективни млади футболисти от неговата страна. Според последните слухове, „червените дяволи” имат споразумение със 17-годишният защитник Додо.

„Пълно безобразие е да се позволява на Юнайтед да отвлича бразилски футболисти. Големите клубове имат пари и могат да си позволят най-добрите играчи. Това е голям проблем за Бразилия. Отборите не могат да ги задържат, ако те са добри млади футболисти, защото нямат възможност да им предложат повече пари”, сподели легендата на местния футбол.

Според Карлос Алберто, законът трябва да се промени, така че футболисти, които не са навършили 20-21 години да не могат да бъдат вземани от чуждестранни отбори: „Първо те трябва да натрупат малко опит преди да отидат в Европа.”

Бившият селекционер на Бразилия се обърна към ФИФА, като помоли световната централа да се намеси и да промени правилата си, „за да бъде спасен футболът”.

„Ако имаше условия, при които да можем да задържим тези играчи в Бразилия, щеше да е много по-добре за нас”, добави още Карлос Алберто.