Левият краен бранител на Арсенал Андре Сантос  е много близо до осъществяването на постоянен трансфер във Фламенго.

Бившият играч на Фенербахче е сред нарочените за гонене от мениджъра Арсен Венгер, а репутацията му пред феновете бе окончателно срината, когато си размени фланелката с тази на Робин ван Перси след мача срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ през миналия сезон.

Той бе привлечен на пожар през януари 2012 година заради серията от контузии в лагера на „топчиите“ , но с още първите си няколко мача показа, че не разполага с нужните качества, за да бъде титуляр.

През предишният зимен прозорец с кариерата му във Висшата лига окончателно бе свършено, след като Арсенал привлече левия бек на Малага Начо Монреал. Тогава той бе преотстъпен на Гремио до края на сезона, а сега Сантос най-вероятно ще се завърне окончателно в родната Бразилия.

„Документът от Арсенал, който чакахме, пристигна“, заяви футболният директор на Фламенго Пауло Пелайпе. „Всичко между играча и клуба е договорено. Просто изчакваме последният документ, който ще потвърди трансфера. Андре Сантос вече е в хотела, където сме отседнали, и ще мине медицински прегледи“, допълни той.